Αναγνώστες

Film: Maniac Cop 2 (1990) / William Lustig

Με τούτη εδώ τη ταινία συμβαίνει το εξής σπάνιο φαινόμενο. Αν κοιτάξεις οποιαδήποτε λίστα της θα δεις μεγαλύτερη βαθμολογία στο πρώτο μέρος της παρά στο συγκεκριμένο sequel. Βέβαια αν ρωτήσεις οποιονδήποτε έχει δει και τα δύο, θα σου επιβεβαιώσει ακριβώς το αντίθετο και κάποιοι μάλιστα θα υποστηρίξουν πως το τρίτο μέρος ειναι ακόμα καλύτερο και από το πρώτο καθώς και από το δεύτερο. Άβυσσος η ψυχή του ψυχάκια.


 Στη πραγματικότητα η συγκεκριμένη σειρά ταινιών είναι εξαιρετική και είναι μέγιστο σφάλμα να μην την έχεις δει. Δεν είναι απλά το γεγονός ότι είναι τόσο cult, που ακόμα και η Λάμψη του Φώσκολου κάνει πίσω, αλλά το γεγονός ότι είναι απίστευτα καλογυρισμένη. Ο Lustig είναι ο υπεύθυνος και για το επικό Maniac του 1980 (καθώς και για τη παραγωγή του remake - 2012) όπως και για το εξίσου φοβερό και τρομερά Cult  film του 1983 Vigilante με το οποίο σίγουρα θα ασχοληθούμε και στο μέλλον.


Ο φουσκωμένος από μούσκουλα Matt Cordell, μπάτσος που έχει βασανιστεί, χαραχθεί και σκοτωθεί στη φυλακή από κακοποιούς που είχε συλλάβει στο παρελθόν, επιστρέφει για ακόμα μία φορά για να τα γαμήσει όλα. Μαζί του θα έχει και τον copy cat δολοφόνο αθώων και δροσερών stripper κοριτσιών. Αφού λοιπόν σκοτώσει τον μέγιστο Bruce Cambell (πρωταγωνιστή του πρώτου μέρους) συνεχίζει το θεάρεστο έργο του υπο τη καταδίωξη του Sean McKinney (Robert Davi). Ψάχνατε τίποτα καλύτερο για να δείτε με το τέρι σας, του Αγίου Βαλεντίνου?