Αναγνώστες

Kυκλοφορία: I Want The Moon - Downfall 10'' (2013)

Πριν κάποια χρόνια οι I want the moon δεν θα με τράβαγαν. Αυτό βέβαια είναι κάτι που μπορεί να οφείλεται στα δικά μου γούστα. Τα χρόνια ωστόσο από τη πρώτη μου επαφή μαζί τους περάσανε. Οι κυβερνήσεις άλλαξαν σαν τα πουκάμισα, το Κωνσταντίνου και Ελένης παίζει για 158η φορά στον Αnt1 και οι εν λόγω κύριοι αποδείχτηκαν η πλέον hard-working band. Σοβαρεύτηκαν ακόμα περισσότερο και αφού σταμάτησαν να ψάχνονται για καινούργια στοιχεία αφομοιώνοντας καλύτερα και ίσως αποδεχόμενοι πλέον στο 100% τις επιρροές τους, μας  χαρίζουν εν έτει 2013 μία πραγματικά καλή- ίσως άριστη κυκλοφορία.


Στις αρχές των ηχογραφήσεων και στο άκουσμα του  Studio που πήγαν τα παιδιά μπορώ να πω ότι δαγκώθηκα και αναρωτήθηκα μήπως η επιλογή αυτή ήταν  "υπερβολικά metal για κάτι που δεν είχε σχέση με το ιδίωμα"; Κάποιους μήνες αργότερα αυτό το πραγματικά θαυμάσιο 10'' γυρνάει συχνά πυκνά πλευρές στο pick up μου (βαρέθηκα να σηκώνομαι από το καναπέ δηλαδή) αποδεικνύοντας μου περίτρανα πως έκανα ένα τεράστιο λάθος. H metal παραγωγή τους "σηκώνει" τα τραγούδια ακόμα περισσότερο. Δημιουργεί τον όγκο που θα έπρεπε να έχουν στα  live τους, ο οποίος συχνά λείπει λόγω ελλιπούς εξοπλισμού και σε βυθίζει ακόμα περισσότερο στη "μαυρίλα" τους.  Τα τέσσερα κομμάτια του βινυλίου, ξεκινώντας από το epic Alter the emptiness περνώντας στο Downfall, A point in time και καταλήγοντας στο  αγαπημένο μου noisααααατο La guerre est declare είναι καραχιτάρες - με τη καλή έννοια βεβαίως βεβαίως... και στο σύνολο τους δένουν τουλάχιστον αρμονικά με  το εξώφυλλο το οποίο συνεχίζει τη βαριά αρτιστικά ασπρόμαυρη κληρονομιά που θα αφήσει πίσω της τούτη εδώ η χρονιά. Εκπληκτικό και αρκετά συμβολικό θα έλεγα. Δεν ξέρω αν το έκαναν επίτηδες αλλά του ταιριάζει γάντι. Οπότε thumbs up για την υπέροχη Α. 


Μπράβο στα παιδιά, με πήραν από ένα απλό υποστηρικτή και με έκαναν το πουτανάκι τους, μεγάλο fan, συγκλονισμένο από της μελωδίες τους κτλ κτλ...Καλή ιδέα και για το CD μέσα στο 10''. Κάνει τη δουλειά ακόμα πιο ολοκληρωμένη και δελεαστική στο να αποκτηθεί..Ελπίζω σύντομα να έχουμε ολόκληρο LP! Eύγε!


"Κολλημένος στο τοίχο

έχω μάτια στη πλάτη

είναι οι λέξες προδότες
η αλήθεια ήταν σκάρτη"
                       - La guerre est declare